Winter werkschoenen: bescherming tegen sneeuw en kou

Afbeelding

In de winter is het geen overbodige luxe om een goed paar winter werkschoenen aan te schaffen. Werken in de sneeuw of in de kou kan behoorlijk onaangenaam zijn, zeker als je niet over de juiste werkschoenen beschikt. De kou kan pijn gaan doen aan je tenen. In het ergste geval kan dit zelfs leiden tot onderkoeling of bevriezing. Verder kan werken in de sneeuw natte voeten opleveren, waardoor je voeten nog kouder worden. Goede winter werkschoenen zijn ook geschikt voor werkzaamheden die ook buiten het winterseizoen in koude en/of vochtige ruimtes plaatsvinden, zoals in een koelcel of een vriescel. In dit artikel leggen we je uit hoe je jezelf het beste kunt wapenen tegen winterse omstandigheden. Van lage werkschoenen tot gevoerde werklaarzen: waar let je op bij het aanschaffen van winter werkschoenen?

Winter werkschoenen met isolerende zolen

Het is ten eerste van belang om winter werkschoenen met isolerende zolen te dragen. Werkschoenen die voldoen aan de S3-veiligheidsnorm hebben altijd een zool die je voeten kan beschermen tegen het winterweer. Deze werkschoenen zijn voorzien van een stalen of kevlar tussenzool, waardoor ze geschikt zijn voor werk in de buitenlucht. De tussenzool werkt namelijk als isolerende laag tegen de koude grond.

Waterproof winter werkschoenen

Waterproof werkschoenen, ook wel waterdichte werkschoenen, zijn erg belangrijk in de winter. Als het hard of langdurig regent, of als het sneeuwt, kunnen je voeten nat en koud worden. Dit is niet alleen oncomfortabel, maar het kan ook pijnlijk zijn. De Grisport 70211C in onze collectie is een hoge werkschoen die valt binnen onze waterproofcollectie. Heb je liever een lage werkschoen? Dan raden wij de Grisport 70209C aan. Beide schoenen zijn niet alleen waterproof, maar vallen ook nog eens in de S3-veiligheidsklasse.

Winter werkschoenen met Gore-Tex

Gore-Tex werkschoenen en werklaarzen met veiligheidsklasse S3 zijn wind- en waterdicht, wat ze uitermate geschikt maakt voor het winterseizoen. Daarnaast beschikken ze ook nog eens over een ademend vermogen. Een speciaal membraam zorgt voor een optimaal klimaat binnenin de werkschoenen. Een goede temperatuur in de schoenen is in de wintertijd erg belangrijk. Dit geldt overigens ook voor de zomer. Geïnteresseerd in veiligheidsschoenen met Gore-Tex voering? Bekijk dan onze Ranger-collectie.

Gevoerde werklaarzen

Naast een waterdichte hoge en lage werkschoen, beschikt Grisport over een collectie aan gevoerde werklaarzen. Ook voor deze werklaarzen geldt dat ze voldoen aan de S3-veiligheidsnorm. De binnenvoering van een werkschoen is een andere belangrijke eigenschap die bepaalt of een werkschoen geschikt is voor de winter. Enkele van onze werklaarzen, zoals de Grisport 70798C, beschikken over een imitatiewollen binnenvoering. Dit soort gevoerde werklaarzen wordt in de winter massaal aangeschaft. De werklaarzen houden je voeten warm en bieden een optimaal comfort.

Advies van Grisport

Wil je meer weten of een persoonlijk advies? Neem dan contact op met één van onze collega’s.

Grisport 70211C S3
Grisport 70211C S3
€ 131,82€ 159,50
Grisport 70209C S3
Grisport 70209C S3
€ 119,42€ 144,50

Lisa - customer service

“Ik beantwoord alle vragen over onze collectie of over uw bestelling.”

Nu populair
 1. Grisport Active Pro Dusk ESD S1P
  Grisport Active Pro Dusk ESD S1P
  € 97,93€ 118,50
  0034012
 2. Grisport Active Pro Viva ESD S1P
  Grisport Active Pro Viva ESD S1P
  € 92,98€ 112,51
  0034010
 3. Grisport Active Pro Disc ESD S1P
  Grisport Active Pro Disc ESD S1P
  € 118,60€ 143,51
  0034014
Adviesartikelen