De beste werkschoenen voor timmermannen op een rijtje

Timmermannen werken dagelijks hard aan het bouwen of onderhouden van houten vloeren, wanden, dakconstructies, kozijnen, deuren en ramen. Het belang van goede werkschoenen is voor elke timmerman bekend: verschillende gereedschappen kunnen op je voeten vallen en je loopt het risico om op spijkers te stappen, met alle gevolgen van dien. In dit artikel zetten we de beste Grisport werkschoenen voor timmermannen op een rijtje!

Belangrijke eisen aan timmermansschoenen

Meestal dragen vakmannen en-vrouwen werkschoenen die voldoen aan veiligheidsklasse S3 van de Europese norm EN ISO 20345. Echter, niet in alle gevallen is de S3 veiligheidsklasse noodzakelijk. Indien je als timmerman bijvoorbeeld veel binnen op de werkplaats werkt, zijn werkschoenen van de S1P klasse vaak ook voldoende. Omdat S1P werkschoenen gemaakt zijn voor indoorgebruik, zijn ze in tegenstelling tot S3 werkschoenen niet waterafstotend.

Bepaal welke veiligheidsklasse nodig is voor jou als timmerman voordat je jouw werkschoenen kiest. Werk je in loondienst? Overleg dit dan even met je werkgever.

Top 5 Grisport werkschoenen voor timmermannen

Alle schoenen van Grisport zijn gemaakt van hoogwaardige materialen die optimaal comfort bieden. Ook de goede pasvorm, waar Grisport werkschoenen om bekend staan, is een belangrijk onderdeel van de hoge kwaliteit. Timmermannen hebben niet alleen de keuze tussen de diverse veiligheidsklassen, maar ook tussen hoge en lage werkschoenen. Wanneer je als timmerman vrijer wil kunnen bewegen, zijn lage schoenen fijn. Voor extra bescherming en ondersteuning rond de enkels raden we hoge werkschoenen aan. Wij hebben een top 5 werkschoenen opgesteld met verschillende voordelen voor timmermannen.

Werkschoenen timmermannen
Afbeelding

1. Grisport 803L

Een klassieke werkschoen van Grisport die door veel timmermannen wordt gekozen: de Grisport 803L. De meeste timmermannen vinden hoge werkschoenen praktischer, omdat houtsnippers zo minder snel in hun schoenen terecht komen. Vaak zijn hoge werkschoenen zelfs verplicht, vanwege het gereedschap dat gebruikt wordt. Dit geeft meer zekerheid en veiligheid bij het klussen. De 803L is warmte-isolerend, heft een overneus, een inlegzool en is bijzonder slipvast. Het Heelsupport System biedt extra ondersteuning. Dit is onder andere fijn voor timmermannen die werken op ongelijke ondergronden. De 803L is een S3 werkschoen.

Bekijk de hele 803 collectie

Afbeelding

2. Grisport 72457C

De Grisport 72457C behoort ook tot de Grisport 803 collectie. Ook is dit een hoge werkschoen. Echter heeft deze schoen geen veters, maar een elastische band. Zo kun je gemakkelijk in de schoenen stappen. Bovendien kan je niet over loszittende veters struikelen of ergens achter blijven haken met je veters. Extra veilig dus! De Grisport 72457C voldoet aan de S3 veiligheidsklasse en is ook verkrijgbaar in het zwart.

Bekijk alle instappers

Afbeelding

3. Grisport Cross Safety Horizon

Voor meer bewegingsvrijheid zijn lage werkschoenen het meest geschikt. Binnen de 803 collectie zijn er verschillende lage modellen beschikbaar, maar ook Grisport Cross Safety Horizon behoort tot de mogelijkheden. Deze lage S3 werkschoen heeft twee grote voordelen: 1) de Horizon is zeer licht in gewicht en optimaliseert daarmee het draagcomfort en 2) de Horizon beschikt over een BOA-sluiting. Dit is ook een veterloze oplossing en daardoor ideaal voor op de werkplaats!

Bekijk alle lage werkschoenen

Afbeelding

4. Grisport Firm Cross Safety

De Grisport Firm is net als de Horizon onderdeel van de Cross Safety collectie van Gripsort. Het is een hoge werkschoenen die in de S3 veiligheidsklasse valt. Alle S3 schoenen zijn waterafstotend en zijn dus erg geschikt voor werk dat buiten plaatsvindt. S3 werkschoenen worden vaak gemaakt van zwaardere stoffen om deze verhoogde weerstand tegen het binnendringen van water te bereiken. De Grisport Firm heeft echter als groot voordeel dat deze zeer licht is in gewicht (1130 gram)!

Bekijk alle S3 werkschoenen

Afbeelding

5. Grisport 72009L

De Grisport 72009L is een instapper die voldoet aan de S1P norm. Werkschoenen met een S1P-klassering zijn gemaakt voor droge werkomgevingen. Het grote verschil met S3 werkschoenen is dat S1P werkschoenen niet waterafstotend zijn, maar vaak wel een stuk lichter. Deze werkschoenen hebben natuurlijk wel een beschermingsneus en een tussenzool van bijvoorbeeld kevlar of staal om te voorkomen dat er voorwerpen de zool doorboren.

Bekijk alle S1P werkschoenen

Persoonlijk advies van Grisport

Ben je een timmerman en wil je graag meer advies over het kiezen van de juiste werkschoenen? Wij helpen je graag. Met jarenlange expertise in werkschoenen voor verschillende vakgebieden, zijn we in staat je de juiste keuze te kunnen laten maken. Twijfel niet om contact op te nemen!

Stash - Vertegenwoordiger

“Samen met dealers het juiste assortiment samenstellen dat matcht bij de behoeftes van haar doelgroep.”

Nu populair