Zijn werkschoenen fiscaal aftrekbaar?

Veel ondernemers vragen zich af of de werkschoenen die ze beschikbaar stellen fiscaal aftrekbaar zijn. Wanneer je kosten maakt ten behoeve van je bedrijf voor zaken die ook voor privé gebruikt kunnen worden, dan kan je deze niet aftrekken van de belasting. Daarom is het belangrijk om vast te stellen dat de aanschaf van de werkschoenen onder zakelijke kosten valt.

Welke werkschoenen zijn aftrekbaar?

Werkschoenen zijn fiscaal aftrekbaar, maar er zijn wel een paar voorwaarden van de Belastingdienst waar ze aan moeten voldoen. De belangrijkste voorwaarde is dat het écht werkschoenen zijn, zoals veiligheidsschoenen met een verstevigde neus. De schoenen van Grisport Veiligheidsschoenen hebben een allemaal een veiligheidsklasse van S1P, S2 of S3, wat betekent dat al onze werkschoenen fiscaal aftrekbaar zijn.

Extra voorwaarden

Daarnaast is er nog een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen wanneer je de schoenen ter beschikking stelt, omdat de Arbeidsomstandighedenwet dit voorschrijft. Het gaat hierbij om de volgende voorwaarden: je hebt een arboplan, de schoenen zijn nodig volgens dat arboplan, de schoenen worden vooral tijdens werktijd gedragen en de werknemer hoeft geen eigen bijdrage te betalen aan de schoenen.

Werkschoenen aftrekbaar

Ben je ZZP’er of koop je als medewerker zelf werkschoenen?

Ook als ZZP’er zijn de werkschoenen honderd procent fiscaal aftrekbaar, mits ze aan alle voorwaarden voldoen die hierboven aangegeven zijn. Ben je een werknemer en wil je werkschoenen van Grisport? Informeer dan bij je werkgever hoe dit voor jou geregeld is. Ben jij een werkgever en ben je op zoek naar werkschoenen voor je medewerkers? Dan hebben we voor jou een speciaal werkgeversprogramma.

Grisport werkgeversprogramma

Wanneer je als werkgever schoenen gaat kopen voor het voltallig personeel, levert dit een hoop gedoe op. Grisport biedt hier in samenwerking met Redbrick en Mr. Miles een oplossing voor! Via het werkgeversprogramma kunt u bij ons gepersonaliseerde vouchers bestellen mét 10% korting. Hiermee kan uw personeel zelf de schoenen uitkiezen in de webshops; superhandig dus! Ook deze vouchers zijn natuurlijk geheel fiscaal aftrekbaar.

Remon - Inkoop

“Ik zorg ervoor dat de goederen besteld worden en op het juiste moment weer op voorraad zijn.”

Nu populair
 1. Grisport Active Pro Dusk ESD S1P
  Grisport Active Pro Dusk ESD S1P
  € 97,93€ 118,50
  0034012
 2. Grisport Active Pro Viva ESD S1P
  Grisport Active Pro Viva ESD S1P
  € 92,98€ 112,51
  0034010
 3. Grisport Active Pro Disc ESD S1P
  Grisport Active Pro Disc ESD S1P
  € 118,60€ 143,51
  0034014