Werken in de haven: welke schoenen horen hierbij?

Afbeelding

Werk je in de haven? Dan werk je in een zeer fysiek belastende en risicovolle sector. Het werk in de haven heeft veel gevaren, zoals vallen, struikelen of uitglijden, onwel worden, te water raken, contact met vallende voorwerpen, etc. Het is daarom belangrijk dat de werknemers een goede uitrusting hebben en goed voorbereid zijn op het worstcasescenario. Dit begint met een goed paar veiligheidsschoenen. Kwalitatief hoogstaande werkschoenen zijn essentieel voor werkzaamheden in de haven.

Werken in de haven: safety first

Veilig werken in de haven is meer dan over een verplicht veiligheidscertificaat beschikken. Werken in de haven gaat namelijk ook over goede voorlichting en instructie, up-to-date materiaal, gedegen opleidingen en voldoende (ploegen)bezetting. Daarnaast is ‘safety first’ een belangrijk begrip in de havensector. Het is belangrijk dat de werknemers de veiligheidsprocedures volgen en onderling ook nog eens een goede samenwerking hebben.

Veiligheid is dus de topprioriteit; elk ongeval of veiligheidsincident is er een te veel. Niet alleen de werkgever moet ervoor zorgen dat de werkomstandigheden veilig zijn, ook de werknemer moet meedenken over de veiligheid. De werknemer moet bijvoorbeeld ervoor zorgen dat hij de veiligheidsprocedures volgt. Dit is belangrijker dan het klaren van de klus. De gevaren en risico’s van het werken in de haven kunnen namelijk leiden tot blijvend letsel. Om dit te voorkomen kunnen er maatregelen worden genomen met betrekking tot de uitrusting van de werknemer. Het dragen van een reddingsvest, helm, veiligheidsbril, mondkapje, handschoenen, een opvallend hesje en natuurlijk veiligheidsschoenen. Werkschoenen van hoge kwaliteit die ook nog eens aan de S3 veiligheidsklasse voldoen zijn beschikbaar bij Grisport.

Grisport veiligheidsschoenen voor in de haven

De volgende factoren zijn zeer belangrijk voor werkschoenen die in de haven gedragen worden:

 • Waterdicht
 • Goede isolatie
 • Goede grip
 • Hoog draagcomfort
 • Lange levensduur

Waterdichte en isolerende veiligheidsschoenen

Het is ten eerste dus belangrijk dat werkschoenen waterdicht zijn. Daarom is de Ranger-collectie van Grisport uitermate geschikt om te dragen tijdens werkzaamheden in de haven. De Ranger-werkschoenen zijn namelijk volledig waterdicht dankzij de Gore-Tex voering. Ook zorgen ze voor goede isolatie. Ranger-werkschoenen zijn tot -30ºC isolerend, zodat je altijd warme en comfortabele voeten houdt.

Veiligheidsschoenen met Vibram zolen

De werkschoenen moeten over een goede grip beschikken, zodat je niet uitglijdt over natte stenen of modderige oppervlakken. De Ranger-werkschoenen voldoen aan deze eis. Ze beschikken namelijk over Vibram® zolen. Vibram zolen zijn de beste zolen voor veiligheidsschoenen. Met hun oorsprong in de bergwandelsport zijn Vibram zolen sterker, lichter en slijtvaster dan de meeste andere zolen. Schoenen met Vibram veiligheidszolen hebben een perfecte grip en zijn op-en-top betrouwbaar, zelfs voor de meest veeleisende gebruiker.

Werkschoenen met een hoog draagcomfort

Als werker in de haven ben je hele dag bezig met fysiek belastende werkzaamheden, waarbij je de hele dag staat en actief bezig bent. Dan is het wel zo handig om comfortabele veiligheidsschoenen te hebben. Door de Gore-Tex voering van de Ranger-collectie wordt ervoor gezorgd dat de schoenen naast waterdicht ook ademend te zijn. Dit zorgt er weer voor dat je voeten fris blijven en dus ook comfortabel. Kortom, de Ranger-werkschoenen zijn ideaal voor werken in de haven.

Afbeelding

Remon - Inkoop

“Ik zorg ervoor dat de goederen besteld worden en op het juiste moment weer op voorraad zijn.”

Nu populair
 1. Grisport Active Pro Dyno ESD S1P
  Grisport Active Pro Dyno ESD S1P
  € 92,98€ 112,51
  0034013
 2. Grisport Active Pro Dash ESD S1P
  Grisport Active Pro Dash ESD S1P
  € 92,98€ 112,51
  0034011
 3. Grisport Active Pro Dusk ESD S1P
  Grisport Active Pro Dusk ESD S1P
  € 97,93€ 118,50
  0034012