Werkschoenen met Vibram® zool: sterk en slijtvast

Afbeelding

Vibram® zolen worden gekenmerkt doordat ze sterk, licht en slijtvast zijn in vergelijking met veel andere zolen. Dit maakt de Vibram® zool dé perfect zool voor veiligheidsschoenen. De Vibram® zool werd oorspronkelijk ontwikkeld voor de bergwandelsport. Hier heeft de zool zijn hoge kwaliteit, betrouwbaarheid en uitstekende grip aan te danken. Dit maakt schoenen met een Vibram® zool uitermate geschikt voor de meest veeleisende werkomstandigheden. In dit artikel lees je meer over de oorsprong en over de voordelen van Vibram® zolen.

De geschiedenis van Vibram®

Vibram, net als Grisport een Italiaans bedrijf, is wereldmarktleider op het gebied van rubberen zolen. De zolen werden in 1935 ontworpen nadat er een ernstig ongeval plaatsvond met bergwandelaars. Dit ongeval was namelijk deels aan slecht schoeisel te wijten. Vitale Bramani trok zich dit sterk aan, waarna hij zolen ontwikkelde die uitstekende grip konden bieden op verschillende oppervlakken. Met steun van Pirelli, bekend van de gelijknamige autobandenfabrikant, bracht Bramani in 1937 de eerste Vibram® zool op de markt: de Carrarmato. Voor het design van deze zool werd gevulkaniseerd rubber gebruikt. Tot op de dag van vandaag is dit één van de meest gebruikte zolen.

Vibram groeide snel als bedrijf en opende in 1945 haar eerste productiefaciliteit in Italië. Het volgende hoogtepunt in de geschiedenis van het bedrijf volgde toen een groep Italiaanse bergbeklimmers in 1954 succesvol de K2 beklom met verschillende schoenen met Vibram® zolen. Voor het eerst werden de zolen ingezet voor specifieke toepassingen. Dit was een belangrijke stap in de ontwikkeling van het merk, wat uiteindelijk ook geleid heeft tot de ontwikkeling van Vibram® werkschoenen in samenwerking met Grisport. Ook vandaag de dag blijft Vibram zich ontwikkelen en innoveren. Het Vibram Technological Center in China staat hier symbool voor.

Grisport werkschoenen met Vibram® zolen

Grisport werkschoenen met een Vibram® zool zijn zeer slipvast en bieden een sterke grip op meest ruige en ongelijke ondergronden. Bovendien bieden deze Grisport werkschoenen een ongeëvenaarde stabiliteit. De zolen van Vibram worden gemaakt van hoogwaardig rubber en zijn bestand tegen hitte en oliën. Verschillende ontwikkelingsafdelingen over de hele wereld, zoals het Vibram Technological Center, zorgen er continu voor dat Vibram® zolen verbeterd en getest worden op de volgende punten:

 • Slijtage
 • Stabiliteit
 • Resistentie tegen chemicaliën
 • Grip op zowel ruige als gladde oppervlakken

Wil jij Gripsort werkschoenen met een Vibram® zool? Je herkent deze schoenen aan het goudgele Vibram-logo dat in de zool verwerkt zit. Welke collecties van Grisport bevatten veiligheidsschoenen met Vibram® zolen?

Grisport Vibram-collectie

Ten eerste biedt Grisport een speciale collectie met Vibram werkschoenen aan. Deze collectie bevat enkele instapmodellen. Bij sommige werkzaamheden kunnen instappers als werkschoenen zeer handig zijn. Verder wordt deze collectie gekenmerkt door stoere werkschoenen die een soortgelijke look hebben als klim- en wandelschoenen. Deze schoenen zijn voorzien van versteviging bij de hiel voor extra support.

Grisport Ranger-collectie

In de veiligheidsschoenen uit onze Ranger-collectie heeft Grisport haar krachten niet alleen met Vibram gebundeld, maar ook met Gore-Tex. Deze combinatie zorgt ervoor dat deze S3 werkschoenen beschikken over een optimale grip, ademend vermogen en een hoog draagcomfort. Voeg daar de ruige look die je van Grisport gewend bent aan toe en je hebt de perfecte werkschoen voor een breed scala aan industrieën, zoals de metaalindustrie, de bouw en de agrarische sector.

Super Trail System (STS)

De succesvolle Grisport-collectie met Super Trail System (STS) bevat werkschoenen met TPU/TPU zolen die speciaal door Vibram ontwikkeld zijn. Deze zool biedt optimale grip, is extreem slijtvast en is bijzonder sterk. De TPU-elementen zorgen bovendien voor een karakteristieke look. Ook voor de Grisport STS geldt dat de veiligheidsschoenen zijn voorzien van extra ondersteuning bij de hiel voor optimale bescherming en draagcomfort.

Grisport Bionik-collectie

Tot slot beschikken ook de schoenen uit de Grisport Bionik-collectie over Vibram® zolen. De zolen van de veiligheidsschoenen uit de Bionik-collectie zijn op alle fronten uniek in hun design. Ten eerste valt de felle blauwe kleur op die de zolen van enkele Bionik-schoenen karakteriseert. Verder hebben de Vibram® zolen in deze collectie een optimale grip, tractie, antislip, stabiliteit én een zelfreinigend vermogen.

Afbeelding

Remon - Inkoop

“Ik zorg ervoor dat de goederen besteld worden en op het juiste moment weer op voorraad zijn.”

Nu populair
 1. Grisport Active Pro Dyno ESD S1P
  Grisport Active Pro Dyno ESD S1P
  € 92,98€ 112,51
  0034013
 2. Grisport Active Pro Dash ESD S1P
  Grisport Active Pro Dash ESD S1P
  € 92,98€ 112,51
  0034011
 3. Grisport Active Pro Dusk ESD S1P
  Grisport Active Pro Dusk ESD S1P
  € 97,93€ 118,50
  0034012