TECHNIEK

In elke branche gelden speciale veiligheidsvoorschriften waaraan voldaan moet worden. Het kiezen van de juiste werkschoen met de juiste veiligheidsklasse en de juiste kenmerken is niet altijd makkelijk. Daarom hebben wij een overzicht gemaakt met welke veiligheidsklasse er zijn en wat de verschillende normen inhouden.

Afbeelding

In elke branche gelden speciale veiligheidsvoorschriften waaraan voldaan moet worden. Het kiezen van de juiste werkschoen met de juiste veiligheidsklasse en de juiste kenmerken is niet altijd makkelijk. Daarom hebben wij een overzicht gemaakt met welke veiligheidsklasse er zijn en wat de verschillende normen inhouden. Aan alle basis eigenschappen is voldaan. De schoen moet zijn voorzien van een stalen/kunststof neus met een indeukresistentie van 200 Joule (resthoogte 14 mm).

Daarnaast zijn de schoenen ingedeeld in diverse beschermingsklassen:

Aan alle basis eigenschappen is voldaan. De schoen moet zijn voorzien van een stalen/kunststof neus met een indeukresistentie van 200 Joule (resthoogte 14 mm).
S1Als SB, tevens antistatisch, energie opname door de hak.
S1pAls S1, met toevoeging van stalen/kevlar tussenzool.
S2Als S1, plus verhoogde weerstand tegen binnendringen van water.
S3Als S2, plus toevoeging van een stalen/kevlar tussenzool en antislipprofiel.
S4Als S3 maar dan gemaakt van PU, rubber of kunststof materialen.
S5Als S4, plus toevoeging van een stalen/kevlar tussenzool en antislipprofiel.
Afbeelding

Elke schoen moet minimaal een SB (Safety Base) normering hebben. Daarnaast moet een stalen of kunststof neus voldoende bescherming bieden tegen vallende voorwerpen en ook moeten ze een indeukresistentie hebben van tenminste 200joule. Daarnaast is de weerstand bij beknelling 15.000 N. De schokdemping in de hak moet volgens de EN ISO 20345:2011 standaard minimaal 20 Joule bedragen.

Afbeelding

CE- keurmerk Alle schoenen zijn afzonderlijk getest door erkende Europese Keuringsinstituten en mogen alleen het CE-merkteken voeren nadat certificatie heeft plaatsgevonden. CE-markering geeft aan dat het product voldoet aan wettelijke eisen op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu.

Adviesartikelen

FAN VERHALEN

Afbeelding

Fans in de tuinbouw

Ik zou de schoen een 9 geven!Lees meer
Afbeelding

Fans in de bouw

Goede kwaliteit, comfortabel echt een aanrader!


Lees meer
Afbeelding

Fans in het magazijn

Mijn werkschoenen vind ik er heel mooi uit zien, ze zijn mooi afgewerkt en zien er gewoon heel gaaf uit!

Lees meer

Fans in de industrie

Grisport kies ik om de veiligheid en het comfort


Lees meer