Je schoenmaat meten doe je zo

Je schoenmaat meten is wel zo handig voordat je werkschoenen gaat kopen. Voor een optimaal draagcomfort dien je werkschoenen te dragen met de juiste maat. Werkschoenen die niet passen en slecht van kwaliteit zijn, kunnen een slechte lichaamshouding of orthopedische problemen als gevolg hebben. Voorbeelden hiervan zijn hamertenen of het scheefgroeien van de grote teen. Je schoenmaat meten is dus cruciaal. Door de verschillende maatsystemen bestaat er echter veel verwarring over schoenmaten. Wij leggen aan je uit hoe je je schoenmaat opmeet en hoe je vervolgens bepaalt welke maat werkschoenen je hebt.

Vier stappen om je schoenmaat te meten

Volg onderstaande stappen om je schoenmaat op te meten. Meet altijd beide voeten op. Hier kunnen namelijk verschillen in zitten. Indien dat het geval is, neem dan altijd de grootste voet als uitgangspunt.

  1. Leg een leeg vel papier tegen de muur aan.
  2. Ga op het papier staan, met je hakken tegen de muur. Het is belangrijk dat je helemaal recht staat. Let er ook op dat het papier niet verschuift.
  3. Zet een streepje op het papier waar je voet het langst is. Doe dit voor zowel je linker- als rechtervoet.
  4. Meet op het papier de afstand in centimeters.

In onze maattabel kun je opzoeken welke maat je hebt aan de hand van de lengte van je voet in centimeters. Let op: het gaat hierbij om de lengte van je voeten, niet om de lengte van de leest. Als de lengte van je voet tussen twee maten in zit, rond dan naar boven af.

Heb je normaal gesproken een halve maat? Kies dan voor een maatje groter. Als je normaal bijvoorbeeld maat 44,5 hebt, kies dan voor maat 45. Onze werkschoenen bevatten namelijk allemaal veiligheidsneuzen, waardoor er geen flexibiliteit in de neus zit.

Breedtemaat

Naast de lengtemaat, hebben schoenen natuurlijk ook een breedtemaat, ook wel de wijdtemaat genoemd. Voor al onze schoenen hanteren wij een standaardbreedtemaat. In de tabel hiernaast is de breedte van onze werkschoenen af te lezen per schoenmaat. Een grotere schoenmaat betekent dus ook altijd een iets bredere schoen.

Twijfel? Geen probleem!

Twijfel je alsnog tussen twee schoenmaten? Geen probleem! Je kan de werkschoen altijd in twee maten bestellen. Het paar dat niet past, kun je gratis retour sturen. Zo heb je je werkschoenen ook nog eens snel in huis, zonder dat je de deur uit hoeft. Bekijk nu onze collectie.

Afbeelding

Lisa - customer service

“Ik beantwoord alle vragen over onze collectie of over uw bestelling.”

Nu populair