Over Grisport

Grisport schoenen worden volledig in Italië gefabriceerd. Maar niet alleen het produceren gebeurt in Italië maar ook het creëren, ontwikkelen van de eerste ideeën en het ontwerpproces wordt hier gedaan. Veiligheid wordt gecombineerd met kwalitatief hoogwaardige materialen, optimaal comfort en een stijlvolle look. Met een team van tien fulltime ontwerpers zorgt Grisport voor een functionele en eigentijdse collectie.

Er wordt veel aandacht besteed aan nieuwe technologieën en innovaties op het gebied van materialen. Hierin is Grisport zeer vooruitstrevend, maar daarnaast besteedt men ook veel aandacht aan het uiterlijk van de schoenen en worden de schoen nog steeds grotendeels handmatig gefabriceerd. Op het gebied van 'Eco-Sustainability' worden de strengste normen nageleefd bij het selecteren van de grondstoffen. Op het dak van de fabriek zijn zonnereflectoren geplaatst die jaarlijks 70% van de benodigde energie opwekken die verbruikt wordt tijdens de productie.

Afbeelding

Grisport is een Italiaans bedrijf dat in 1977 is opgericht door de broers Graziano en Mario Grigolato. Zij bundelden hun kennis over handgemaakte schoenen voor in de bergsport. Omdat de bergsport specifieke eisen stelt aan de schoenen is Grisport zich steeds meer gaan focussen op state-of-the-art technologie en innovatie. Hierdoor heeft Grisport in de loop van de jaren veel technische expertise opgebouwd. Sinds 2004 wordt deze expertise ook ingezet voor het produceren van werkschoenen.

Doordat Grisport zich focust op innovaties en de meest nieuwe technieken en materialen, is het een bedrijf dat vooruitstrevende modellen op de markt brengt. Innovatie en de nieuwste technieken worden gecombineerd met de traditionele kennis, vakmanschap en aandacht voor detail die men ook heeft met handgemaakte producten. Er wordt voortdurend gestreefd naar comfort en stijlvolle ontwerpen gecombineerd met een hoge kwaliteit. Tegenwoordig heeft Grisport een grote fabriek (40.000 m2) en meer dan 2000 werknemers. De fabriek is gevestigd aan de voet van de Alpen, nabij Treviso.

Afbeelding

Grisport gebruikt innovatieve materialen, producten en productietechnieken, zoals Vibram® zolen, Gore-tex® waterdichte folies, Cambrelle ® voering en het unieke, door Grisport zelf ontwikkelde, HeelSupport System®. Dit is een extra hielversteviging die ervoor zorgt dat het loopcomfort onder alle omstandigheden optimaal is. Uiteraard voldoet de hele collectie aan alle Europese normen en zijn de schoenen voorzien van een CE-Keurmerk.

In 2017 is Grisport een exclusieve samenwerking met Gore-tex® aangegaan.

Afbeelding

Duurzaamheid is een van de speerpunten in de bedrijfsvoering van Grisport. De fabriek is daar een goed voorbeeld van. Het dak beschikt over 30.000 m² aan zonnepanelen, goed voor de energievoorziening van zo'n 540 huishoudens. Ook zorgt de zonne-energie voor een vermindering van de CO²-uitstoot met 1.000 ton per jaar. Dat komt overeen met de uitstoot van 320 auto's die elk 15.000 kilometer per jaar rijden.

Afbeelding

Fans in de tuinbouw

Ik zou de schoen een 9 geven!Lees meer
Afbeelding

Fans in de bouw

Goede kwaliteit, comfortabel echt een aanrader!


Lees meer
Afbeelding

Fans in het magazijn

Mijn werkschoenen vind ik er heel mooi uit zien, ze zijn mooi afgewerkt en zien er gewoon heel gaaf uit!

Lees meer
Afbeelding

Fans in de industrie

Grisport kies ik om de veiligheid en het comfort


Lees meer