Lichtgewicht werkschoenen van Grisport

Afbeelding

Lichtgewicht werkschoenen zijn werkschoenen die dezelfde bescherming bieden, maar wel lichter zijn dan traditionele werkschoenen. Tegenwoordig worden werkschoenen steeds comfortabeler. Daarom is het belangrijk dat de schoenen niet te zwaar zijn. In dit artikel gaan we verder in op de voordelen van lichtgewicht werkschoenen.

Cross Safety-collectie

De lichtgewicht werkschoenen uit de Grisport Cross Safety-collectie bevatten geen staal, composiet of leer om de werkschoen lichter te maken. De schoenen hebben een teenbeschermer van glasvezel in plaats van composiet of staal. Ze bevatten daarnaast microfiber in plaats van leer waardoor de schoen nog een stuk lichter is. Verder zijn de schoenen ademend en slijtvast, zowel de binnenvoering als de buitenvoering. Tot slot hebben ze een rubberen zool voor optimale grip en reflecterende delen voor een betere zichtbaarheid in het donker. De schoenen zijn bovendien allemaal antistatisch.

Lichtgewicht werkschoenen vs. traditionele werkschoenen

Tegenwoordig zijn er steeds meer technieken en materialen die werkschoenen lichter en buigzamer kunnen maken. Een mooi design en een lichter gewicht betekent niet dat de veiligheidsnormen worden geschonden. Uiteraard moeten de werkschoenen dezelfde veiligheid bieden als een traditionele werkschoen. Traditionele werkschoenen bevatten vaak stalen neuzen, stalen tussenzolen en een leren bovenkant, waardoor de schoenen veel wegen. Dit is niet zo comfortabel aangezien je dit gewicht letterlijk de hele dag aan je voeten hebt hangen. Om de schoenen lichter te maken, maar wel even veilig, wordt er tegenwoordig gebruik gemaakt van kevlar en microfiber. Kevlar wordt ook gebruikt in kogelvrije vesten. Kevlar en microfiber zijn lichte stoffen die enorm sterk zijn.

De lichtgewicht stoffen

Kevlar

Kevlar is een hitteresistente en sterk synthetische vezel. In 1970 is het materiaal voor het eerst commercieel gebruikt. Kevlar wordt vaak gebruikt in banden, zeilen, schoenen en kogelvrije vesten. Het grote voordeel van deze vezel is dat het een goede gewicht-sterkteratio heeft; zo goed zelfs, dat Kevlar via deze ratiometing zelfs vijf keer sterker is dan staal. Door de lichte en sterke werking is Kevlar uitermate geschikt om te verwerken in lichtgewicht werkschoenen.

Microfiber

Microfiber is een vezel die ultradun is (tien keer dunner dan een mensenhaar). Hierdoor voelt de stof erg fijn aan op de huid. Microfiber is een van de lichtste stoffen, maar behoudt altijd zijn pasvorm. Verder is microfiber erg ademend, waardoor zweetvoeten worden voorkomen. Deze stof zorgt voor veel comfort en zijn daarom geschikt voor lichtgewicht werkschoenen.

Glasvezel

Glasvezel is een haarfijne vezel van glas. Glasvezel is sterk en (beperkt) buigzaam. Het kan goed tegen extreme hitte. Een veiligheidsneus van glasvezel is lichter en veiliger dan veiligheidsneuzen van traditionele werkschoenen. Ook zorgen neuzen van glasvezel voor meer teenruimte. Glasvezel is niet geleidend en is een metaalvrij materiaal. De eigenschappen van glasvezel zijn toepasselijk voor het maken van lichtgewicht werkschoenen.

Wat zijn de voordelen van lichtgewicht werkschoenen?

 • Minder vermoeide voeten
  Doordat de schoenen minder zwaar zijn, raken de voeten minder snel vermoeid omdat ze minder gewicht moeten tillen.
 • Minder blaren
  Doordat er minder wrijving op de voeten zit, zullen de lichtgewicht werkschoenen ook minder blaren veroorzaken.
 • Meer comfort
  Minder gewicht meedragen is nu eenmaal meer comfortabel. Dit geldt voor alle kledingstukken.
 • Flexibeler
  Lichtere schoenen met lichtere materialen zorgen voor meer flexibiliteit en hierdoor bewegen de schoenen soepeler mee tijdens het werken.

Ook lichtgewicht werkschoenen kopen? Bekijk nu de Cross Safety-collectie van lichtgewicht werkschoenen. Het is altijd aan te raden om slim in te kopen en twee paar werkschoenen aan te schaffen, wat door Grisport beloond wordt met 10% korting!

Advies van Grisport

Hulp nodig met het kiezen van de perfecte lichtgewicht werkschoenen? Neem dan contact met ons op. We helpen graag!

Afbeelding

Lisa - customer service

“Ik beantwoord alle vragen over onze collectie of over uw bestelling.”

Nu populair
 1. Grisport Active Pro Dyno ESD S1P
  Grisport Active Pro Dyno ESD S1P
  € 92,98€ 112,51
  0034013
 2. Grisport Active Pro Dash ESD S1P
  Grisport Active Pro Dash ESD S1P
  € 92,98€ 112,51
  0034011
 3. Grisport Active Pro Dusk ESD S1P
  Grisport Active Pro Dusk ESD S1P
  € 97,93€ 118,50
  0034012