Kevlar tussenzool of toch een stalen tussenzool? De verschillen

De meest verkochte werkschoenen in Nederland zijn werkschoenen die voldoen aan de S1P norm of aan de S3 norm. Beide soorten werkschoenen beschikken over een tussenzool. De tussenzool zorgt ervoor dat er geen scherpe materialen kunnen doordringen in de zool. Dit is handig als er bijvoorbeeld wel eens een spijker of glas op de grond ligt. Bij Grisport zijn er werkschoenen met twee verschillende tussenzolen verkrijgbaar: kevlar en staal. Beide materialen hebben zo hun voor- en nadelen. Wil je weten welke tussenzool het meest geschikt is voor jou? Lees dan dit artikel!

Wat is een kevlar tussenzool?

Kevlar is een hitteresistente en synthetische vezel die heel erg sterk is. Het grote voordeel van kevlar is dat het een goed gewicht-sterkteratio heeft. Zo goed zelfs, dat kevlar via deze ratiometing zelfs vijf keer sterker is dan staal. Het wordt gebruikt ter vervanging van staal, omdat het lichter en flexibeler is. Zo wordt het onder andere gebruikt in kogelvrije vesten, maar ook in banden en zeilen. In werkschoenen komen ze goed van pas als veiligheidstussenzool. 

Wat is een stalen tussenzool?

Een materiaal dat al langer wordt gebruikt voor de tussenzolen van veiligheidsschoenen is staal. Dit materiaal is onwijs sterk en daardoor extreem veilig. Wel is staal een relatief zwaar materiaal, wat ervoor zorgt dat het minder geschikt is voor lichtgewicht schoenen. 

Wanneer kies ik voor staal of kevlar? 

Als je op zoekt bent naar een flexibele en lichtgewicht werkschoen, is kevlar de juiste keuze. Verder wordt een kevlar tussenzool vaak gebruikt in metaalvrije werkschoenen. De rest van de werkschoen moet dan uiteraard ook metaalvrij zijn. Een kevlar tussenzool voldoet aan dezelfde eisen als de stalen zool, maar is een stuk minder stug. Als je nou juist wel naar die stugheid op zoek bent, bijvoorbeeld omdat je werkomstandigheden ruig zijn (denk aan de bouw), kun je beter kiezen voor een stalen tussenzool. Een kevlar tussenzool en een stalen tussenzool zijn aan dezelfde testen blootgesteld en hebben deze ook met succes doorstaan.

Kevlar

Staal

+ Lichtgewicht

+ Houdt de schoen lang stug

+ Flexibel

 

+ Toepasbaar in metaalvrije werkschoenen

 


Heb je hulp nodig bij het uitkiezen van de juiste werkschoen? Neem dan contact met ons op!

Afbeelding

Mandy - customer service

“Ik beantwoord alle vragen over onze collectie of over uw bestelling.”

Nu populair
 1. Grisport Active Pro Dyno ESD S1P
  Grisport Active Pro Dyno ESD S1P
  € 92,98€ 112,51
  0034013
 2. Grisport Active Pro Dash ESD S1P
  Grisport Active Pro Dash ESD S1P
  € 92,98€ 112,51
  0034011
 3. Grisport Active Pro Dusk ESD S1P
  Grisport Active Pro Dusk ESD S1P
  € 97,93€ 118,50
  0034012