Het belang van goede werksokken en inlegzolen in werkschoenen

Afbeelding

Een goede werkschoen is het halve werk, maar accessoires moeten niet vergeten worden. Een goede inlegzool in combinatie met een stevige werksok zorgt ervoor dat je schoenen nog comfortabeler zitten. Grisport heeft dan ook een aantal nieuwe inlegzolen en werksokken in het assortiment. In dit artikel leggen we uit waarom ook deze producten belangrijk zijn.

Waarom zijn goede werksokken belangrijk?

Niets is vervelender dan een werksok die steeds afzakt of een vervelende naad die in je tenen drukt. En als je buiten werkt, wil je natuurlijk geen koude voeten krijgen. Met een paar goede werksokken voorkom je al deze problemen. De werksokken van Grisport zijn er in vier soorten: All Seasons, Cool, Thermo en ESD.

Als je in een magazijn werkt, of ergens anders waar de temperaturen door het jaar heen niet veel verschillen, zijn de All Seasons sokken ideaal. Deze beschermen tegen de kou en zorgen er tegelijkertijd voor dat je geen zweetvoeten krijgt. Cool- en Thermo-sokken zijn juist geschikt voor buitenwerk, bijvoorbeeld op de bouwplaats. De Thermo-sokken zijn uitstekend geschikt voor de koude wintermaanden. Deze warmte-isolerende sokken houden je voeten warm en droog. De Cool-sokken houden de voeten juist koel en hebben het vermogen om vocht te absorberen, ideaal dus voor in de zomer.

Al onze werksokken hebben een perfecte pasvorm waardoor ze niet afzakken, ventilatiekanalen die over de wreef lopen en een vlakke, niet voelbare naad bij de tenen. Daarnaast draagt de hak bij aan schokdemping. In de werksokken is niet alleen gebruik gemaakt van Cordura®, maar ook van CoolMax®. Hierdoor zijn de sokken tegelijkertijd heel stevig én comfortabel.

Werk in een omgeving met explosiegevaar of met kwetsbare (elektronische) apparatuur vraagt om goede ESD-bescherming. Grisport verkoopt ESD-schoenen, maar om deze optimaal hun werk te laten doen, zijn ESD-werksokken ook van groot belang. De ESD-sokken zorgen voor een extra laag elektrostatische ontlading, waardoor je het werk veilig kunt uitvoeren.

Waarom zou ik inlegzolen dragen?

Inlegzolen in werkschoenen zijn niet voor iedereen nodig, maar als je aan het eind van de dag last hebt van vermoeide en branderige voeten, kunnen ze veel verlichting brengen. Een inlegzool biedt namelijk extra ondersteuning aan de voet, waardoor je langer zonder klachten kunt blijven rondlopen. 

Het vinden van de juiste ondersteuning is essentieel voor optimaal comfort. Grisport heeft daarom drie verschillende soorten inlegzooltjes. De eerste is laag, deze is geschikt voor mensen met een lage voetboog, ook wel een platvoet genoemd. De medium variant is geschikt voor mensen met een normale voetboog. De derde steunzool is hoog. Deze is dus geschikt voor mensen met een hoge voetboog.

Om de inlegzolen zo goed mogelijk hun werk te laten doen, zijn alle varianten ademend, sneldrogend, anatomisch ontworpen en geschikt voor de ESD-werkschoenen. Daarnaast zijn de steunzolen antibacterieel en houdt het de voeten fris en geurvrij. Door het antishocksysteem vangt de zool de klappen van elke stap die je zet op.

Perfecte combinatie met Grisport werkschoenen

De zolen en de werksokken zijn uitermate geschikt om te combineren met Grisport werkschoenen. Sterker nog, voor inlegzolen geldt dat deze niet zomaar in elke schoen te gebruiken zijn. Wanneer je namelijk in een willekeurige zool in een Grisport schoen legt, kan de CE-certificering komen te vervallen.

Persoonlijk advies

Wil jij graag weten welke accessoires het beste bij jou passen? Neem dan contact met ons op via chat of e-mail. Als je al weet wat je wilt kun je natuurlijk ook direct bestellen!

 

Afbeelding

Lisa - customer service

“Ik beantwoord alle vragen over onze collectie of over uw bestelling.”

Nu populair
 1. Grisport Active Pro Dyno ESD S1P
  Grisport Active Pro Dyno ESD S1P
  € 92,98€ 112,51
  0034013
 2. Grisport Active Pro Dash ESD S1P
  Grisport Active Pro Dash ESD S1P
  € 92,98€ 112,51
  0034011
 3. Grisport Active Pro Dusk ESD S1P
  Grisport Active Pro Dusk ESD S1P
  € 92,98€ 112,51
  0034012
 4. Grisport Active Pro Viva ESD S1P
  Grisport Active Pro Viva ESD S1P
  € 92,98€ 112,51
  0034010