Hoge werkschoenen of lage werkschoenen van Grisport?

Afbeelding

Grisport heeft een breed assortiment aan zowel hoge werkschoenen als lage werkschoenen. Beide types hebben verschillende situaties en werkomgevingen waarin ze het beste van toepassing zijn. Echter geldt voor al onze veiligheidsschoenen dat ze over een optimaal draagcomfort en een stijlvolle look beschikken. Bovendien zijn zowel onze hoge werkschoenen als onze lage werkschoenen gemaakt van kwalitatief hoogwaardige materialen. Wat de belangrijkste verschillen zijn tussen hoge werkschoenen en lage werkschoenen lees je in dit artikel.

Hoge werkschoenen van Grisport

Hoge werkschoenen zijn met name aan te raden als je bescherming rondom de enkels en de achillespees nodig hebt. Met hoge werkschoenen heb je minder snel last van enkelblessures. Met name als je zwakke enkels hebt, is een hoge werkschoen dus een verstandige keus. Hoge werkschoenen zie je vaak terug in de bouw of in zwaardere industrieën. Enkels moeten bij dergelijke werkzaamheden namelijk beschermd worden tegen vallend gereedschap, vonken en metaalsplinters. Zeker de werkschoenen van Grisport bieden de juiste stevigheid voor je voeten en enkels dankzij het HeelSupport System®. Ook in koude en vochtige omgevingen bieden hoge werkschoenen een uitkomst. Er komt namelijk minder makkelijk water in je schoenen. Hetzelfde geldt overigens voor zand, steentjes en andere kleine voorwerpen. Door de hoogte van de schoen heb je daarnaast iets meer isolatie.

Lage werkschoenen van Grisport

Het grote voordeel van lage werkschoenen is flexibiliteit. Voor veel werkzaamheden is dit een must. Denk hierbij aan beroepen als stratenmaker, loodgieter en schilder. Hierbij is het tevens van belang dat je kiest voor een werkschoen met een kruipneus. Dit houdt in dat de zool een stukje doorloopt naar de neus van de schoen, zodat je kan knielen zonder de buitenkant van de neus van de werkschoen te beschadigen.

Altijd de gewenste veiligheid met zowel hoge als lage werkschoenen

We noemden al een aantal kenmerken die op al onze werkschoenen van toepassing zijn. Dat geldt ook voor de veiligheid die ze bieden. De meeste veiligheidsschoenen van Grisport vallen in de veiligheidsklasse S3. Deze schoenen hebben een veiligheidsneus, zijn antistatisch en waterafstotend en ze hebben een stalen of kevlar tussenzool. Daarnaast beschikken deze Grisport werkschoenen over een antislipprofiel. Drie van onze veiligheidsschoenen vallen in een andere veiligheidsklasse. Twee van onze lage werkschoenen, de Grisport 72009L en de Grisport 71609L, behoren tot de veiligheidsklasse S1P. Ten opzichte van S3 veiligheidsschoenen zijn deze modellen niet waterafstotend. Echter zijn dit wel handige instapmodellen die daardoor uitermate geschikt zijn voor indoorwerkzaamheden, bijvoorbeeld in een magazijn. Verder hebben we een hoge werkschoen in onze collectie, de Grisport 70072, die in de S2 veiligheidsklasse valt. Deze hoge werkschoen heeft een stalen neus, maar geen beveiligde tussenzool. Voor sommige toepassingen is dit namelijk niet nodig. Dit maakt deze stevige veiligheidsschoen bijvoorbeeld uitermate geschikt voor de transportbranche en voor magazijnwerk.

Persoonlijk advies

Wil je meer weten over hoge veiligheidsschoenen en lage veiligheidsschoenen van Grisport of wil je advies over welke werkschoen het beste is voor jouw werkomgeving? Neem dan contact met ons op voor persoonlijk advies!

Afbeelding

Lisa - customer service

“Ik beantwoord alle vragen over onze collectie of over uw bestelling.”

Nu populair
 1. Grisport Active Pro Dusk ESD S1P
  Grisport Active Pro Dusk ESD S1P
  € 92,98€ 112,51
  0034012
 2. Grisport Active Pro Viva ESD S1P
  Grisport Active Pro Viva ESD S1P
  € 92,98€ 112,51
  0034010
 3. Grisport Active Pro Disc ESD S1P
  Grisport Active Pro Disc ESD S1P
  € 112,81€ 136,50
  0034014
 4. Grisport Active Pro Dyno ESD S1P
  Grisport Active Pro Dyno ESD S1P
  € 92,98€ 112,51
  0034013