Werkschoenen met Gore-Tex® voering

Afbeelding

Grisport werkt samen met Gore-Tex om onze werkschoenen te voorzien van een hoge kwaliteit voering. Hierdoor hebben Grisport veiligheidsschoenen niet alleen een ideale pasvorm en een hoog draagcomfort, maar wordt er ook gebruik gemaakt van het ademend vermogen en de waterdichtheid van Gore-Tex voeringen. In dit artikel lees je meer over Gore-Tex en de eigenschappen die dit materiaal zo uniek maken.

Het ademend vermogen van Gore-Tex werkschoenen

Ten eerste worden Gore-Tex werkschoenen gekenmerkt door een sterk ademend vermogen. Over het algemeen wordt ademend vermogen gedefinieerd als de luchtdoorlatendheid van de stof. Het is echter meer dan dat. Het ademend vermogen draait vooral om het vermogen om vocht, zoals zweet, van binnenuit door kan laten. Dit is een belangrijke eigenschap, omdat de huid hierdoor droog blijft, ook tijdens grote inspanningen. Zo raak je niet oververhit of onderkoeld.

De waterdichtheid van Gore-Tex werkschoenen

Tijdens slechte weersomstandigheden hebben schoenen nogal veel te lijden. Werkschoenen met een voering van Gore-Tex zijn bestand tegen het slechte weer, omdat ze waterdicht zijn. Dit houdt in dat de veiligheidsschoenen het water afstoten en dat ze niet lekken. Waterdichtheid is belangrijk omdat er veel lichaamswarmte via je voeten verloren kan gaan als deze nat zijn. Bovendien zal het draagcomfort hoger zijn als je voeten droog zijn. Ook gaan de werkschoenen langer mee.

Hoog klimaatcomfort

Dankzij het ademend vermogen en de waterdichtheid zijn werkschoenen met een Gore-Tex voering geschikt voor alle weersomstandigheden. Met andere woorden: Grisport werkschoenen met Gore-Tex hebben een hoog klimaatcomfort. In je werkschoenen zit er een dunne laag lucht om je voeten. Dit wordt ook wel het microklimaat genoemd. De ideale temperatuur van dit microklimaat is 32°C, omdat dit als het meest aangenaam wordt ervaren. Omdat werkschoenen met Gore-Tex voering ontworpen zijn om regen, sneeuw en kou buiten te houden, hebben deze schoenen het vermogen om deze ideale temperatuur vast te houden. Je voeten blijven dus goed geïsoleerd, waardoor werkschoenen met een Gore-Tex voering uitermate geschikt zijn voor werkzaamheden in de buitenlucht.

Het Gore-Tex membraan: de kern van het geheim

Al deze unieke eigenschappen van Gore-Tex voeringen worden mogelijk gemaakt door het Gore-Tex membraam dat in de binnenvoering verwerkt zit. Het Gore-Tex membraam is een dun laagje dat gemaakt is van opgerekt polytetrafluoroethleen (ePTFE). Dit materiaal heeft meer dan 1,4 miljard microscopische poriën per cm². Deze poriën zijn 20.000 keer kleiner dan een waterdruppel en 700 keer groter dan een waterdampmolecuul.

Gore-Tex: kwaliteit door uitvoerige tests

De kwaliteit van werkschoenen met Gore-Tex voeringen wordt vastgesteld door een reeks van uitgebreide tests. Hierbij wordt de isolatie, het membraan en het bovenwerk getest. Het gaat om een duurzaamheidstest, een waterdichtheidstest, een centrifugetest en een comforttest. De duurzaamheid wordt vastgesteld door middel van een loopsimulator. Vervolgens wordt de waterdichtheid getest door de werkschoen op een kunstvoet met vochtsensoren te plaatsen. Hiermee worden stappen in een waterbad gezet om vast te stellen of de veiligheidsschoen lekt. De werkschoenen worden net zo lang getest en verbeterd totdat er voldaan wordt aan de strenge eisen die Gore-Tex stelt voor haar producten. Aanvullend hierop wordt er een centrifugetest gedaan waarmee de allerkleinste lekjes opgespoord kunnen worden. Er wordt hierbij met hogedruk water op de binnenkant van de werkschoenen aangebracht door ze op hoge snelheid rond te draaien. Tot slot stelt de comforttest vast of de onderdelen van de werkschoenen samenwerken en over de gewenste eigenschappen beschikken.

Afbeelding

Lisa - customer service

“Ik beantwoord alle vragen over onze collectie of over uw bestelling.”

Nu populair
 1. Grisport Active Pro Dusk ESD S1P
  Grisport Active Pro Dusk ESD S1P
  € 97,93€ 118,50
  0034012
 2. Grisport Active Pro Viva ESD S1P
  Grisport Active Pro Viva ESD S1P
  € 92,98€ 112,51
  0034010
 3. Grisport Active Pro Disc ESD S1P
  Grisport Active Pro Disc ESD S1P
  € 118,60€ 143,51
  0034014
Adviesartikelen