Gore-tex®

Afbeelding

Gore-tex is opgericht in 1959 door Wilbert L. en Genevieve Gore vanuit hun garage in de USA. De focus van Gore-tex heeft altijd gelegen op comfort en goede bescherming in extreme omstandigheden. Producten van Gore-tex hebben bij gedragen aan expedities naar de maan en Antartica. Het bedrijf is altijd bezig met innovatie en het verbeteren van hun producten daarbij staan de wensen van de gebruikers centraal.

Het Gore-tex membraam

Het Gore-tex membraam dat wordt gebruikt in de schoenen van Grisport, is een dun laagje opgerekt polytetrafluoroethleen (ePTFE). Deze stof bevat meer dan 1.4 miljard poriën per vierkante centimeter.

Door deze unieke eigenschap heeft het een ademend vermogen. Ademend vermogen is een term die veel gebruikt wordt maar wat houdt deze term nou echt in? Veel mensen denken dat deze term inhoudt dat de stof lucht door laat, maar het gaat om het vermogen dat de stof zweet en verdampend vocht dan doorlaten van binnenuit. Waarom is dit zo belangrijk? Op deze manier blijft tijdens grote in spanning de huid droog aanvoelen en zorgt ervoor dat u niet oververhit of onderkoeld raakt.

De dunne laag lucht om u voeten wordt ook wel microklimaat genoemd en de ideale temperatuur ligt ongeveer rond de 32 graden. Dit is de temperatuur die de meeste mensen als aangenaam ervaren.

Gore-tex insulated Comfort

Schoenen ontwikkeld met Gore-tex insulated Comfort- product technologie zijn ontworpen om regen, sneeuw en kou buiten te houden. De combinatie van waterdichtheid en een uitmuntend ademend vermogen en isolatie tegen de kou. Werkschoenen met een voering van Gore-Tex zijn daarom ideaal voor outdoor werkzaamheden.

Afbeelding

De Gore-tex test

Elke nieuw prototype ontwikkeld door Gore-Tex wordt in het Gore-laboratorium aan strenge test ondergaan. Niet alleen de Gore-tex wordt getest maar ook de isolatie, de membraam en de bovenstof.

Eerst wordt er een duurzaamheid van de schoenen getest doormiddel van een loopsimulator en test de waterdichtheid. De schoen wordt geplaatst op een kunstvoet waar vochtsensoren in zitten. Er worden 200.000 stappen gezet in een waterbad en als er in de werkschoen een lek zit stopt de test en kan de sensor de lek aangeven. De schoenen worden net zo lang getest tot dat zij aan de strenge normen voldoen. Ditzelfde geldt voor de onderdelen van de buitenkant om te voorkomen dat water buiten de Gore-Tex voering naar binnen komt.

Ook wordt er een centrifugetest gedaan, hierbij worden de schoenen op hoge snelheid rondgedraaid waardoor er met grote kracht water tegen de binnen zijde van de schoen gedrukt. Hierdoor worden de kleinste lek aan het licht komt deze tests worden uitgevoerd in elke gecertificeerde Gore-Tex fabriek.

Het ademende vermogen van de werkschoenen zijn niet alleen kenmerken van het Gore-Tex membraam maar ook alle andere materialen moeten hieraan voldoen. Bij comfort test worden alle kenmerken van de schoen getest om te garanderen dat alle onderdelen van de schoen goed samenwerken.

Persoonlijk advies

Bent u opzoek naar een werkschoen met Gore-tex? Vanaf September 2018 worden de werkschoenen met Gore-tex gelanceerd bij de Ranger-serie. Wilt u alvast meer informatie? Neem contact op met een van onze experts.

Afbeelding

Anita - customer service

“U blij maken is waar het bij ons om draait.”

Nu populair
Adviesartikelen