BOA-sluiting, veters of instappers: wat is voor jou het meest geschikt?

De BOA-sluiting is een moderne variant van sluitingssystemen voor schoenen. Grisport heeft werkschoenen in haar assortiment met diverse sluitingssystemen. Iedereen is bekend met traditionele veters in werkschoenen. Daarnaast zijn er ook Grisport veiligheidsschoenen beschikbaar die werken als instappers. In dit artikel leggen we je uit wat een BOA-sluiting is en lees je welk sluitingssysteem het meest geschikt is voor jouw werkschoenen.

Wat is een BOA-sluiting?

Een BOA-sluiting is een mechanisme om je werkschoenen om je voet te laten sluiten. Het is een alternatief voor de traditionele veters die in de meeste werkschoenen zitten. Werkschoenen met een BOA-sluiting hebben een roestvrijstalen draad in plaats van katoenen of nylon veters. Deze draad kan door middel van een draaiknop strak worden getrokken. In de sportwereld, bijvoorbeeld bij wielrennen of diverse wintersporten zoals snowboarden, zijn schoenen met BOA-sluiting al langer populair. Ook in de wereld van werkschoenen is de BOA-sluiting nu een trend!

Voordelen van een BOA-sluiting

Grote voordelen van een BOA-sluiting zijn dat het niet snel los gaat zitten en dat het niet ergens achter kan blijven haken, wat bij loszittende veters wel het geval is. Hierdoor kun je ongevallen op de werkvloer, zoals struikelen, voorkomen. Bovendien kun je jouw werkschoenen sneller en eenvoudiger los- en vastmaken met een BOA-sluiting. Dit kan zelfs met één hand of terwijl je handschoenen draagt. Ook hoef je minder kracht te zetten om je werkschoenen strak aan te trekken. Je werkschoenen zitten zo niet alleen direct strak, de druk op je voet is met een BOA-sluiting altijd gelijk verdeeld. Dit verkleint de kans op pijnlijke voeten. Een ander voordeel van BOA-sluitingen is dat ze minder snel vuil vasthouden dan veters. Modder, olie, et cetera kan in veters blijven zitten, terwijl dat bij een BOA-sluiting minder snel het geval is. Tot slot slijt de roestvrijstalen draad van een BOA-sluiting minder snel dan veters, waardoor het sluitingssysteem langer meegaat.

Afbeelding

Hoe werkt een BOA-sluiting?

Om je werkschoenen vast te maken door middel van een BOA-sluiting, druk je de sluiting eerst in. Als je een klik hoort, kan je de BOA-sluiting aandraaien. Draai naar rechts om de sluiting strakker te maken en draai naar links om hem weer losser te maken. Je kan de sluiting ook helemaal omhoogtrekken om de schoenen weer los te maken. Daarbij hoor je weer een klik. In de video hiernaast wordt de BOA-sluiting stap voor stap uitgelegd.

Wanneer kies je voor een BOA-sluiting?

Zijn één of meerdere van onderstaande factoren op jou van toepassing? Dan is het verstandig om werkschoenen met een BOA-sluiting aan te schaffen.

  • In jouw werkomgeving is de kans groot dat je ergens achter blijft haken of dat veters in een machine verstrekt kunnen raken.
  • Je werkschoenen komen regelmatig in aanraking met vuil zoals modder of olie.
  • Je moet je werkschoenen snel aan- en uit kunnen trekken.
  • Je hebt niet altijd je handen vrij of je draagt vaak handschoenen.
  • Je werkschoenen moeten strak zitten, maar je hebt snel last van pijnlijke voeten.

Wanneer kies je voor werkschoenen met veters?

Werkschoenen met veters zullen niet snel van de markt verdwijnen. De meeste mensen zijn gewend aan de traditionele veter, waardoor ze geneigd zijn om voor werkschoenen met veters te kiezen. Bovendien kan je voor veters kiezen uit stilistisch oogpunt. De oranje veters van de Grisport Ranger Dive geven deze veiligheidsschoen bijvoorbeeld een moderne uitstraling. Het kan bovendien voorkomen dat een BOA-sluiting niet altijd even goed blijft zitten. Dit kan te maken hebben met de vorm van je voeten of je enkels. In dat geval kan je het beste kiezen voor veters in je werkschoenen. Met veters heb je iets meer controle over hoe de schoen past om je voeten. Wist je dat je bij Grisport ook een extra paar veters kunt bestellen? Je kan kiezen voor zwart-blauwe veters (150 cm of 120 cm lang) en zwart-grijze veters (140 cm lang).

Wanneer kies je voor instappers?

Instappers zijn vooral handig wanneer je vaak je werkschoenen aan- en uit moet trekken. Denk bijvoorbeeld aan transportsector. In de bestuurderscabine van een vrachtwagen trekken veel chauffeurs graag hun schoenen uit. Ook als je bij mensen in huis moet werken, als installateur bijvoorbeeld, kan het voorkomen dat je je werkschoenen uit moet trekken. Net als bij een BOA-sluiting kan je bovendien niet struikelen over loszittende veters als je instappers draagt. Het nadeel aan instappers is dat deze sluiten door middel van een elastiek. Instapper werkschoenen kun je dus niet strakker of losser maken.

Voor welke sluiting kies jij?

Ga jij voor werkschoenen met een BOA-sluiting, instappers of kies je toch voor veters in je werkschoenen? Bekijk onze collectie en bestel vandaag nog jouw perfecte werkschoenen. Je kan ons natuurlijk ook altijd om advies vragen over de verschillende sluitingssystemen. Onze specialisten staan voor je klaar!

Afbeelding
Afbeelding

Stash - Vertegenwoordiger

“Samen met dealers het juiste assortiment samenstellen dat matcht bij de behoeftes van haar doelgroep.”